stefankemle.blogg.se

Det här är min politiker blogg där jag kommer skriva om det politiska läget i Valdemarsvik. Även mina och Valdemarsviks Moderaternas idéer och åsikter för valet 2018. Följ mej Järna och lämna åsikter, vilket går alldeles utmärk även som anonym

EKONOMISKT ANSVAR

Publicerad 2016-05-31 09:33:00 i Allmänt,

Erland beskyllde oppositionen i går för att vara ekonomiskt oansvariga, när vi yrkade på återremiss för att verkligen förankra och utreda den bästa lösningen för förskolan i centralorten.
Och att dom tog ett stoooort ekonomiskt ansvar därav ointresset att se på en möjlighet att bygga nytt Loviseberg, vi fick frågan om vi var medvetna om att det kostade sex miljoner mer.
Så här är det, vad dom olika lösningarna verkligen kommer kosta vet vi inte, då det bara är schabloner man tagit kostnaderna från, så en riktig ekonomisk kalkyl borde vara nummer ett.
Men ni som följt vad det här styret lagt våra skattepengar på, borde liksom jag fick fått en mindre hjärtattack, när den som vräkt ut miljoner på allt möjligt som INTE är kommunala angelägenheter. Nu när vi för en gångs skull kan göra det som alla partier pratar om, nämligen vikten av en bra förskola för att kommunen ska vara attraktiv för barnfamiljer att söka sig till. Då får han plötsligt något moral anfall och menar att vi bara obstruerar och om vi står för att det fördyrar med hela sex miljoner.
Ja Erland det står vi för nu när det gäller en av dom viktigaste områdena i kommunen. Och om det nu skulle bli en bättre lösning på lång sikt, men det vet vi ju inte då han inte vill titta på alternativa lösningar. Bara Grännäs kullen har kostat över tio miljoner, konstgräsplan sex miljoner, folketshus köp två milj(kunde vi fått för en krona om han inte varit så angelägen att rädda folkets hus föreningen) Ishallen har också tarvat några miljoner. Vi har köpt bioutrustning ljudanläggning sponsrat en radio förening med både direkta och förtäckta bidrag, löst ut camping värd med löfte om både det ena och det andra, arrenderat ut verksamheter till underpris, drivit camping i förlust. Så här ser det ekonomiska ansvaret ut i backspegeln. Men när det gäller en viktig kommunal angelägenhet, då pratar han om ekonomiskt ansvar. Innan man ens undersökt olika alternativ. Ska man skratta eller gråta? vad anser du?

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela