stefankemle.blogg.se

Det här är min blogg, där jag ventilerar åsikter om hur Kommunen sköts. Och hur jag anser politikerna tar sitt ansvar om såväl ekonomi som näringsliv o skattebetalare.

PYRAMID ORGANISATION NEJ TACK

Publicerad 2018-01-25 13:45:13 i Allmänt,

 
 

Hej
Nu är vi inne i valåret 2018 och ska dra igång valarbetet.
Jag tröttnade ju lite på att stånga huvudet blodigt och försöka påverka utgången av beslut och förivrade händelser.
Och vi har ju för länge sedan konstaterat att det är totalt bortkastad energi, då mottagaren inte är kompatibel med varken innevånare eller andra politikers åsikt.
Så jag har jobbat lite mer i tysthet, och lyssnat på hur verksamheterna fungerar och jämfört dom med den informationen man väljer att ge i våra möten.
Där man kan konstatera att teori och verklighet skiljer sig ganska rejält mellan varven.

Dagens styrande bygger pyramid organisationer som är raka som stuprör, vilket då medför att man som politiker får den informationen som närmaste chef tycker att man ska ha.
Han i sin tur får information av sin närmaste undersåte, osv, det var just det som växte till ett sådant kaos vi hade på Vammarskolan, och som hann pågå under så lång tid, då lärarnas problem aldrig kom längre än till dess rektor, som ska vara stödet och kanalen in och ut till dom styrande i Kommunen.

Där skiljer vi oss ganska markant, Jag vill som politiker lyssna och ta del av hur lärare rektorer och övrig personal uppfattar situationen i våra skolor, äldreboenden vård omsorg, eller vad det nu kan vara.
En platt organisation där man löser dom problem som uppstår, på ett snabbt rakt och enkelt sätt.
Man får inte gå förbi en chef heter det idag, nä det ska man inte göra, men ta till sig andras åsikter och diskutera det med en chef förefaller för mej som en naturlig gång.

Nu lite insider från vårt senaste Kommunstyrelsemöte, där en stor fråga skulle klubbas.

Ny förskola i centralorten.
Om vi går tillbaka till föregående beslut om nybyggnation, där vi i oppositionen stred för att man skulle utreda frågan ordentligt innan beslut.
Men icke här skulle byggas skola och den skulle ligga på Sörby, det klubbade man genom utan att göra en enda undersökning eller ha några som helst handlingar.
Nu blev det ganska mycket liv från föräldrar och personal som inte hade fått ta del av några som helst underlag på hur det skulle bli.(Det fann heller inga att ta del av)

Nu räddades vi av överhettad byggmarknad, och man fick ingen att dra igång någon byggnation.
Då fick även dom styrande för sig att fundera på beslutet, och tyckte att eftersom det inte blev något bygge just nu, så kanske vi ska prova oppositionens konstiga idéer om att ta in åsikter från dom som ska använda det, föräldrar och personal.

När man sedan sammanställt åsikter som kommit in, kunde man konstatera att beslutet man fattat inte överensstämde med önskemålen från kommuninnevånarna.

Tänk om man lyssnat lite mer på oss från början så hade vi sparat några miljoner som man nu lagt på projektering av ett bygge som aldrig blir av.

Men det anmärkningsvärda är återigen underlagen, att vi måste bygga skolan är vi helt överens om, men givetvis ska det vara grundlagt på underlag, som i vanlig ordning helt
uteblir.
Återigen skulle vi nu besluta om nybyggnation av förskolelokaler

Vi fick på sittande möte ut det dom kallar ekonomiskt underlag, kollar man datumet så skrevs det dessutom ut under mötets gång, pappret var varmt, detta när vi ifrågasatte hur vi skulle kunna besluta om trettiosex miljoner utan ett enda papper om ekonomin.

Jag jämför det här underlaget med när man var barn och skulle gå på matiné.
Då hoppade man in på Mannes affär och lämnade fram två och femtio för att få hopplockat smågodis för den summan.
Så gör vi alltså även i kommunen när vi ska bygga skola, man börjar med att sätta summan, sedan bygger vi och ser vad vi fick i påsen.

Här under kan ni se vad vi fick av ekonomisk redovisning, för att besluta om
TRETTIOSEX MILJONER SKATTEKRONOR

Måste tillägga Erlands replik.
Om ni inte går med på att ta beslut utan underlag.
Då tycker jag att ni ska åka upp till Loviseberg, och tala om att vi skjuter på beslutet bara för att vi inte har ekonomiska underlag.

Min replik, ja eller eftersom det är så viktig fråga kanske du! skulle lagt ner rejält med möda för att underlagen verkligen skulle finnas, vilket han lovade i föregående möte.
Ganska dåligt uppträdande av ett Kommunalråd att skjuta över ansvaret på oss.

Det var dessutom vad jag frågade i föregående Kommunstyrelse.
Det är Jul och Nyår är det verkligen någon som hinner jobba med det här på så kort tid.
Bevisen fick vi i vanlig ordning, men det handlar ju bara om andra människors pengar så det är inget nuvarande styre lägger någon energi på.
Det är ju bara att höja skatten om det saknas pengar som dom brukar säga.

 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela