stefankemle.blogg.se

Det här är min blogg, där jag ventilerar åsikter om hur Kommunen sköts. Och hur jag anser politikerna tar sitt ansvar om såväl ekonomi som näringsliv o skattebetalare.

VARFÖR ÄR DET INGEN SOM UNDRAR VAD DET KOMMER KOSTA

Publicerad 2019-04-11 18:33:07 i Allmänt,

 

Hej ni som fortfarande tittar in

 

Har inte varit aktiv med bloggen sedan jag hoppade av politiken.

Men jag kan lova att jag inte lagt det politiska på hyllan, jag har rotat och funderat undrat och ifrågasatt ungefär som vanligt, men nu i privat regi som skattebetalare.

 

Det senaste och största dårskapet sossarna och nya Centern bankat genom är Ringårdens framtid.

Där blev det ett LO styrt coperativ för hundra miljoner, för det gick NOG inte att få det billigare.

NOG ni förstår nog nivån på våra sittande politiker, NOG och TROR är dom ord som är mest använda i den nya rödgröna smörjan som vi fått i Kommunen.

Hur kan dom gamla Centerpartisterna med sunt förnuft sitta och nicka genom något så ogenomtänkt, utan att kräva en  oberoende utredning och framför allt en genomlysning av vad som verkligen är behovet och måste åtgärdas på Ringården.

Den mjuka biten som berör dom boende, ja det verkar inte vara med i prio listan als.

Vist är det trevligt och kul med lyx, men vad kostar det?????

Ja den frågan har jag ställt, men ingen annan verkar vara intresserad av den enligt mej absolut viktigaste biten DRIFTSKOSTNADEN.

Om det kostar tjugo eller hundra miljoner i byggnation är enligt mej inte det primära i det hela.

Det viktigaste är givetvis vad den månatliga driftskostnaden för anläggningen blir.

Det är ju den som skatteintäkterna ska täcka, och som man ska göra budget på.

Nu skriver jag ska, för i dagsläget finns ingen som helst grund för vad saker kostar, man kör på schabloner och plus/minus i budget är mer pappersvara för att sista raden ska stämma.

Givetvis blir även driftskostnaden olika beroende på hur man bygger om och driver ett boende.

Hur det ska se ut i Gryt och Gusum är det ingen som verkar bry sig om, för givetvis borde helhetsbilden vara det första man gör, det är ju samma Kommun. 

Jag försökte att driva en tråd i Gryt under valupptakten, som i min mening är enda möjligheten att kunna ha kvar boenden även i Gryt och Gusum, men det blev väggen direkt för så kunde man inte göra enligt dom vice i gruppen.

Nu finns en fastighetsägare som är på helt samma linje som jag.

Nämligen, genom att tillsammans driva ett boende som innefattar både vårdboende, och i anslutning bygga trygghetsboende, där hemtjänsten också är inkvarterade.

Då kan man som par ha möjlighet till ett gemensamt boende även när ena parten börjar bli i behov av lite vård.

Jag är helt säker på att det även skulle bli ekonomiskt positivt för Kommunen, då hemtjänsten konstant skenar i kostnader.

Kanske matsalen kan erbjuda dagens även för icke-boende, dom gamla träffar andra människor, som kanske även tar med dom ut på en liten tur när vädret inbjuder.

Lite egna tankar.

 

Hur en slutprodukt skulle se ut måste utarbetas i grupp med berörda, och framför allt kunna justeras tills man hittat det optimala boendet just för den kommundelen.

Men vi jobbar alla olika och den här metoden är inget som Sossar och nya Centern är intresserade av. Men enligt mej ska vi givetvis kunna inta ålderns höst där man har bott och levt i kanske hela sitt aktiva liv. Ska jag lämna Gusum när det är så dags, så inte vill jag bo på Vammarhöjden.

Låt oss slåss för boenden i alla Kommundelar.

Den frågan jag offta får och som jag även själv undrar är…. Styr tjänstemännen eller politiken Kommunen

Det ska jag rota i.

Go kväll

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela