stefankemle.blogg.se

Det här är min politiker blogg där jag kommer skriva om det politiska läget i Valdemarsvik. Även mina och Valdemarsviks Moderaternas idéer och åsikter för valet 2018. Följ mej Järna och lämna åsikter, vilket går alldeles utmärk även som anonym

FLER ÅRS BUDGET

Publicerad 2016-03-29 14:28:00 i Allmänt,

Våra verksamheter borde ha fler års budget. Efter dagens möte i barn o utbildning, så framstår det som en allt viktigare del i budget arbetet för verksamhets cheferna.
Eftersom vi får ett engångsbelopp för varje hitflyttad med uppehålls tillstånd, så innebar det för 2015 ett överskott på ca tre miljoner, eftersom det kom ganska många, över 120st. Men från 2016 bor dom kvar utan bidrag från staten, och då i stället med en kostnad för kommunen. Givetvis så borde man fonderat överskottet i verksamheten för att täcka årets troliga underskott. Men i stället stoppar man in pengarna i stora hålet för att täcka underskottet i total budgeten, som är följden av en oansvarig ekonomisk politik. Som jag brukar säga "det kommer alltid ifatt" Erland brukar bli sur när jag påpekar sådana här kostnader och att jag borde öppna båda ögonen. Jag ser och jag förstår, synd att inte dom styrande gör det också. Då kunde vi planerat för dom självklara kostnaderna och sluppit skattehöjningen.

Vi Försöker få Klarhet

Publicerad 2016-03-23 11:20:00 i Allmänt,

Vi i M håller på att försöka få fram fakta information om den verkliga siffran av antal flyktingar och hitflyttade med uppehålls tillstånd. Det borde ju vara en väldigt viktig början även för dom styrande?

TAKTIK BAKOM UTEBLIVNA HANDLINGAR

Publicerad 2016-03-22 10:36:42 i Allmänt,

Vår och det känns som tiden bara rusar iväg, men måste ta några rader igen.

Nu är det förskolan som är på tapeten, där det är väldigt ansträngt på grund av den höga flykting situationen i Kommunen.  

Vi sitter i en mycket svår situation när det gäller främst lokaler, ska vi bygga nytt? Och hur stort ska det då bli? Det är den stora frågan vi har att vända och vrida på just nu.

Vi ska vara väldigt medvetna om att det höga trycket är resultatet av regeringens handlings förlamning i flykting politiken, nu börjar ju även Löven förstå den ohållbara situationen i Sverige, och i små steg försöker sänka den enorma strömmen in i vårt land.

Hur kommer det då att se ut barnmässigt i vår Kommun? Det är det ingen som vet, vi vet heller inte hur det egentligen ser ut idag.

Men en sak vet jag helt säkert och det är att den inflyttning som vi har  i kommunen just nu beror i stort sett helt och hållet på att vi har boende, vilket inte finns i städerna.

Och den består av flyktingar som fått uppehålls tillstånd.

Den gruppen är enligt utredningar en väldigt flyttbenägen grupp, och min uppfattning är att när det lättar på boende situationen i städerna flyttar dom dit. Vilket det kommer bli, frågan är bara när.

 

Så är utgångsläget, och då förstår ni säkert att det gäller att ha underlag på hur det ser ut med barnafödsel och barntätheten i framtiden.

Vi ska komma ihåg att det är bara ett par år sedan vårt Kommunalråd utryckte sig som så att, den förskola vi byggt i Gusum är av modul typ och kan flyttas vid behov, för framtidens barngrupper kommer minska rejält, och det måste vi ha med i beräkningarna.

 

 

Vid vårt förra Kommunstyrelse möte hade vi fått ut två förslag i handlingarna till lösning av lokalfrågan i skolan, vårt oppositionsråd  hade dessutom gjort klart för vårt kommunalråd, att kom nu inte med ett tredje förslag vis sittande bord.

Utan att vi fått ut handlingar som vi kan sätta oss in i tillsammans i våra partier.

Hur blev det då??? Jo givetvis kom ett tredje förslag vid sittande möte, helt utan ett enda ord på papper.

Kommunalrådet tog det tom helt muntligt, jag tror inte ens hennes egna partimedlemmar hade en aning om vad förslaget innebar, men bankade genom det gjorde dom.

 

Centern  lämnade i december en skrivelse i kommunfullmäktige, där frågan var, varför ska  oppositionen medverka i KS? när vi aldrig får underlag att ta ställning till eller kan diskutera runt i våra partier före mötena.

Det skulle bli bättring lovade Erland, men när vi påpekade det igen i styrelse mötet, så blev svaret det vanliga

”Vi ska ta till oss det”

Men jag har förstått att det här är en typisk Erland taktik( den lilla luringen)

Om man konstant inte ger ut underlag eller ser till att ledamoten inte får tillräckligt med information, ja då måste dom  ju reservera sig, för i annat fall sitter dom  och beslutar om ärenden dom inte har en aning om.

Och eftersom Kommunstyrelsen är ekonomiskt ansvarig och skyldiga att veta vad ett förslag innebär så är ALLA som sitter där juridiskt ansvariga.

 

Men om dom nu struntar i att ge oss dessa underlag i så här stora ekonomiska frågor, jamen då framstår ju oppositionen som gnälliga nejsägare som inte vill någonting och det är ju bra eller? Ser man under tiden det här styret suttit så har underlagen att ta ställning till försämrats rejält, och i vissa fall helt uteblivit. Och jag är ganska säker på att det är för att styra även oppositionen.

I det här fallet att framstå som negativa till allt, för det här vet ju inte innevånarna någonting om. Man skyr helt enkelt inga medel för att framstå som bästa.

Vi ska också komma ihåg att man har bara ETT mandats majoritet så hälften av innevånarna röstade på något annat parti än dom styrandes. Med tanke på det borde man vara än mer angelägen om breda överenskommelser.

 

I den här frågan är vi minst lika angelägna om att det blir en så bra och långsiktig lösning som möjligt.

Men en sådan lösning tar över ett år och under den tiden måste det också fungera och det är bråttom.

Så vi har i första skedet föreslagit lösningar för dom problemen vi har just nu och som det kommer se ut över ett år till.

Där har vi tagit med Gryts skola som en del av föreslagna lösningar, vi har idag asylklasser som är separerade.

Skulle tex dom kunna bussas ut till Gryts skola?? Och då frigöra lokaler?

Jag anser också att det är staten som satt oss i den här situationen om vi då inte kan följa alla regler med integration pedagogik mm så får vi släppa på det en tid.

 

Att NT tagit bort möjligheten att kommentera i bloggarna tycker jag är mycket tråkigt, då en blogg är en länk mellan följarna och bloggaren, och givetvis ska man kunna ge åsikter i en blogg.

Anser också att det är en folkvetts fråga att svara om någon kommenterar, det borde alla politiker göra.

Dessa bloggar har hela tiden gått genom ett filter så motiveringen om nättroll är ganska banala.

Därför har jag även nu en blogg på blogg.se där kan man likt tidigare kommentera anonymt eller med namn, det bestämmer var och en.

Kommentarerna går även där genom ett filter så även fortsättningsvis kommer inga sk nättroll in.

Man behöver heller inte skriva mejladress.

Vill du kommentera går det bra här.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela